Новини
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ
Снимка: ББЦ

Росен Петров към сливналии: Помислете дали искате пак Бай Ганьо да ви управлява

Грижете се за свободата си всеки ден, призова Любен Дилов-син

На 5 октомври помислете дали искате Бай Ганьо пак да управлява и решете със сърцето си какво да правите. Това призова зам.-председателят на „България без цензура“ и водач на листата на коалицията за 25 МИР-София по време на предизборна среща в Сливен.   Кандидатът за министър-председател и лидер на ББЦ Николай Бареков не можа да присъства на срещата заради телевизионни участия.

„На 5 октомври ви призовавам да подкрепете България без цензура и коалиционните й партньори – земеделците, гергьовците, ЛИДЕР, защото ситуацията в държавата е такава, че е подходящ девизът от Балканската война „Сега или никога“, обясни Росен Петров пред препълнената зала на театъра в Сливен, където се бяха събрали над 400 души от града и общината.

Росен Петров по традиция откри срещата с патриотично слово. “В Сливен ми е най-лесно да говоря, тъй като тук винаги са се раждали особени българи, които са давали повече на България, отколкото са получавали. Тук се е родил поет и композитор като Добри Чинтулов, задал въпроса „Къде си вярна ти любов народна?“, написал „Вятър ечи, Балкан стене“, градът дал такъв мъж като Хаджи Димитър и такава бойна част като Единадесети пехотен сливенски полк, участвал последователно и в петте войни на България за национално обединение, съставен от 5 хиляди човека и който при кървавата война в Македония за една нощ губи 1 500 войника и 56 офицера“, каза зам.-председателят на ББЦ.

„Питам се дали сте виждали учебник, където да пише нещо за този полк?”, попита Петров и сам отговори: „Няма такъв учебник“. А дали знаят името на неговия командир - полк. Семерджиев – не знаят, но всички знаят коя е Николета Лозанова. В българина по чуден начин са се вплели две личности – Бай Ганьо и Алеко Константинов, понякога взима връх Бай Ганьо и за съжаление по-рядко взима връх Алеко. Надявам се в битката между двете сили в нашите души да победи Алеко, наричан още Щастливеца, а не да стане така, както във великолепната карикатурата на Бешков – Бай Ганьо е убил своя автор. Надявам се най-после да осъзнаем, че сме шепа народ и е безумно да се мразим с такава злоба, да осъзнаем, че простотията ни дойде не само от Бай Ганьо, а дойде целенасочено, защото както е казал един английски писател – невежеството е сила, огромна сила“, предупреди кандидат-депутатът. „Не е случайно това, че в учебниците не пише нищо за Единадесети пехотен полк и че медиите ни държат постоянно в страх. Като гледам новините по някоя национална телевизия, на втората минута ми идва да се обеся – първата новина е за убийство, втората - за изнасилване, третата – за взрив“, онагледи Петров и допълни: „Както каза Любо Дилов – цялата нация се нуждае не от психоаналитик, а от психиатър“.

Както винаги Росен Петров завърши речта си с думите: „Съединението прави силата. Да живее България!“.

„Тръгваме към тези избори с огромна надежда – че партиите на статуквото ще бъдат изметени“, обяви водачът на листата на ББЦ за Сливен Георги Балабанов. „Наслушахме се на предизборни обещания, които не се реализираха. България продължава да затъва и стигнахме до тук, може би това е дъното“, предупреди той. Балабанов разказа, че по време на кампанията кандидат-депутатите от региона са обиколили над 100 населени места и навсякъде са видели едно и също – няма млади, не се раждат деца, битовата престъпност се шири. „Всички населени места в областта от 90-та година имат отрицателен прираст. Причината е недалновидната политика на местните управленци и на държавното управление“, подчерта кандидат-депутатът. „ББЦ предлага хора с лица, които не са били в управлението, не са крали, всички зад мен са хора с опит, уредили живота си, но не искат да живеят в държава и град, който не мисли за хората си. Поканихме ги, помолихме ги да се включат в тази мръсна игра - политиката, а тя е мръсна, защото нашите политици я направиха такава. Влизайки в управлението, ББЦ ще излъчи всички предложения за реформи, които трябва да бъдат направени в следващите 2 години – справяне с битовата престъпност, с демографския проблем и повишаването доходите на хората. След това ще се концентрираме върху 3-те най-важни стълба на нашето общество – искаме реформи в образование, здравеопазване и съдебната система, за които обаче е необходимо повече време. Единствено с рязко увеличаване на жизнения стандарт на българина, ще нарасне потреблението. Реформите в образованието ще изградят нашите бъдещи поколения, които надявам се да продължат пътя, започнат от нас“, очерта Балабанов основните насоки в програмата на коалицията.

„Моля ви на 5 октомври излезте и гласувайте по съвест за партии, които не са крали, които не са ви лъгали. Гласът с бюлетина номер 13 е гаранция, че вашият глас няма да се загуби. Ако ни дадете шанс да имаме голяма, стабилна парламентарна група, с която всички да се съобразяват, ще успеем да осъществим тези ваши реформи, които ще се отразят и на вашия живот. В противен случай Бог да пази България“, каза в заключение водачът на листата на коалицията за Сливен.

Любен Дилов-син също се качи на сцената, за да изкаже подкрепата си към Балабанов. „Жоро Балабанов е един усмихнат, гледащ хората в очите, допринесъл сам за демографския прираст на страната“, каза в шеговития си стил Дилов по повод факта, че водачът на коалицията за Сливен е баща на три деца. „Областта БЯС – Бургас, Ямбол, Сливен ми е любима – тя е люлката на балканската цивилизация, от тук не само тръгва българската индустрия, а и българското непокорство, българският бунт“, подчерта Дилов и разказа историята на Дядо Гаджа, който воюва 65 години за България, участвал във всички войни, а на 85 години бяга в Румъния и става хъш, защото собствената му държава не само не го прави почетен гражданин, а го гони да го убие.

„Замисляте ли е, че всеки ден правите десетки хиляди избори, всеки ден решаваш какво ще ядеш, какво да облечеш, по коя улица ще минеш, кой ти е приятел – това е нашето лице, нашите избори ни отличават един от друг. ББЦ сме се събрали хора, които вярваме, че можем да направим нещата по-добри, да пресечем пътя на лошото“, обяви почетният лидер на Гергьовден и водач на листата на ББЦ за 23 МИР-София.

В края на обръщението си към жителите на Сливен, той припомни думите на съгражданина им Радой Ралин от стихотворението му „Молитва“: „Свободата е като хляба - всеки ден се замесва, изпича, изяжда…“, като пожела на всеки ден да се грижат за свободата си всеки ден, когато я имат – да избират свободно. В заключение Дилов си пожела: Нека тази вечер да бием Реал, в неделя да бием лошите и в понеделник да замесваме хляба, за да има с кого да го изядем!“.

„През всички избори, които преминахме, вярвах, че нещо ще се случи, че не може да остане така – тези, които унищожиха българското селско стопанство, земеделие, индустрия и продължават да унищожават и ограбват народа си, той пак ги избира“, каза от своя страна Нешка Робева.

„Не е Николай Бареков злият гений на България, но е добрият обект да се концентрира върху него цялото внимание, за да забравим всичко, което ставаше не преди година и половина, а преди 4 години – показните акции, европейския съд и това, че плащаме пиара, който правеше едно правителство за себе си, рекета и унищожаването на българския бизнес, да забравим дори страха и да повярваме, че никой не се е самозапалвал, да не се вглеждаме в мизерията, да ни убеждават колко добре и по европейски живеем“, подчерта Робева. „Тъжно е как внушават на народа, че няма какво да се замисля. Ако можем да накараме младите да повярват, че могат да променят нещата, то да излезем на 5 октомври и да покажем, че не сме овце и наистина искаме промяна“, подчерта Робева и призова сливналии да дадат гласа си с чисто съзнание за тези хора, които не са ги лъгали и в които вярват.

„Ако Борисов вземе властта пак ще има натиск върху фирми, ще взима процент от обществените поръчки. БСП ги видяхме за 25 години какво могат да направят. ДПС какво ще направи също знаете. Нима РБ може да ни изненада с нещо ново – Костов и Кунева ги познавате много добре“, каза от своя страна Стефан Кенов – главен секретар на ББЦ и водач на листата на коалицията за Бургас. „Дошъл съм да подкрепя един приятел. Пътят ни е изпълнен с много предатели, но и с много приятели. В един колектив е важно да имаш човек като Георги Балабанов, защото той никога няма да те предаде. Имам му доверие и съм сигурен, че няма да предаде и вас. Всичко е въпрос на доверие и ако можех да гласувам в Сливен щях да гласувам за моя приятел Георги Балабанов. Успех, Жоро“, пожела в заключение Кенов.

Вторият в листата на ББЦ за Сливен инж. Ангел Ангелов разказа как, когато преди 5 години е дошъл в Сливен, е разбрал причината за фалирането на ТЕЦ-а. „Разбрах, че ТЕЦ-а беше загубил връзката си с хората, затворил се и гледа само нормативните документи, без да се интересува, че един възрастен човек не може да плати 300 лв. парно. Мисля, че ситуацията в държавата е същата – институциите са загубили връзка с хората“, посочи Ангелов. „Хубаво е да изберем хора, които са в истинската работа, всеки месец мислят за заплата на много хора. Аз се надявам, че ако имаме възможност да оказваме влияние на политиката в България, няма да загубим връзката си с хората. Ако бъдем избрани, ще се опитаме да защитим вашия интерес и да продължим да бъдем сред хората“, подчерта той.

„Макар да съм постигна някакво развитие в професията си, не съм щастлив, защото 25 години гледам едно и също. Пред мен имаше дилема дали да замина в чужбина или да остана да се боря. Аз избрах да остана. 25 години гледаме как едни и същи партии и хора се редуват. Не ви ли писна?“, попита от своя страна д-р Иван Данчев – трети в листата на ББЦ за Сливен. „С бюлетина номер 13 вярвам, че ще успеем да променим всичко“, заключи той.

На сцената се качиха и всички останали кандидат-депутати на коалиция „България без цензура“ от Сливен.

21 МИР Сливен :

 1. Георги Великов Балабанов
 2. Ангел Христов Ангелов
 3. Иван Колев Данчев
 4. Стефан Тончев Кондузов
 5. Антон Пасков Стефанов
 6. Пламен Йорданов Пенчев
 7. Диана Георгиева Георгиева
 8. Антон Атнасов Цонков
 9. Людмила Костадинова Зинкова
 10. Коста Атанасов Къчев
 11. Даниел Петров Върбанов
 12. Тодор Георгиев Тодоров