Новини

След намеса на "България без цензура" БДЖ пусна места за майките

След намесата на "България без цензура", БДЖ пусна специални седящи места за майки с деца до 7-годишна възраст. Холдингът промени собствената си наредба по настояване на женската организация на партията "Евромайки".

От днес във всички бързи и пътнически влакове на "Холдинг БДЖ" ЕАД ще бъдат осигурени места само за майки и ще са обозначени със специални стикери. В бързите и пътническите влакове тези места ще са безплатни. Заплащане ще се изисква само при задължителна резервация. Превозните бригади във влаковете ще оказват съдействие за настаняването на майките с малки деца.

Обособяването на специализирани места за майки с деца до 7-годишна възраст се извършва с цел осигуряване на по-голямо удобство при тяхното пътуване с влак, обявиха от БДЖ. Привилегията бе договорена на среща в средата на февруари между представители на Министерството на транспорта и БДЖ с Даниела Колева и Калина Крумова от "Евромайки", както и юристът от "България без цензура" Иван Гебрелиев. По време на срещата евромайките поискаха и "Семейна карта" за приемни родители, когато пътуват с децата. Все още се очаква отговорът на БДЖ.