Регионални новини
Снимка: Sandanski1.com

Сотир Гълъбов: На България са необходими нови лица, която да спрат 25-годишния грабеж

Кандидат-депутатът в интервю за sandanski1.com

Кандидатът за народен представител от ПП "България без цензура", четвърти в листата, 1 МИР Благоевград, призовава хората от Община Сандански да упражнят масово конституционното си право на глас

- Млад сте, а вече - кандидат за депутат. Това е дръзко, интересно. Трябва да имате много силен мотив, за да се намесите в "голямата политическа" игра. И мотивът е...?


- Мое силно убеждение е, че на България са необходими нови лица със свежи идеи и енергия, която да сложат край на пораженията, които вече 25 години понася страната.

Нашата партия, "България без цензура", е млада и създадена изцяло от млади хора, които искат да разбият статуквото и спрат ограбването на държавата. Това са мотивите, които ми дават дързостта да се кандидатирам за народен представител.

- Всички говорят за проблеми - в страната, в регионите й. Кои, според Вас, са най-открояващите се в Област Благоевград и как смятате да работите в Народното събрание, ако бъдете избран, за решаването им?

- Нетърпимо е забавянето на строителството на Лот 4 на АМ "Струма"! Това причинява много щети на туризма в региона, от което страдат десетки хиляди местни хора. Държавата трябва най-сетне да застане на мястото си и принуди фирмата-изпълнител или да приключи, макар и със закъснение, тази изключително важна пътна отсечка, или да отстрани провалилата се "Актор".

Бих откроил и още един важен проблем, който също накърнява интересите на хиляди земеделски производители от нашия край - изкупните цени на плодове и зеленчуци, а наред с тях - вноса им от Турция, Гърция, Македония и Румъния. Част от този внос е контрабанда, а цените удрят неимоверно по нашите производители. Те едва-едва оцеляват. Виждам го не само в моето родно село Дамяница, но и навсякъде из Пиринския край. И тук държавата, със силата на своите институции, трябва час по-скоро да застане на мястото си.

Не харесвам и разделението, което всяват "Атака", Патриотичен фронт и ДПС в родния ми край. Ние всички - българи, турци, помаци сме граждани на Република България, държавата ни е на всички нас, всеки трябва да има възможност да се труди честно в нея, без да бъде подлаган на дискриминация заради вярата или етническия си произход.

Заявавам, че ако бъде избран за народен представител, ще работя енергично за решаването на тези проблеми, включително и чрез предприемане на законодателни инициативи.

Разбира се, за това ще се съветнам с с хората от района и областта. Аз ще бъде техния глас в Народното събрание. "Глас народен, глас Божий"!

- Какво е Вашето кратко послание към хората от Община Сандански, от Пиринския край, преди деня за размисъл?

- Призивът ми към всички е да излязат и гласуват, да упражнят даденото им от Конституцията на Р България право. Нека всички слушаме внимателно, какво говорят предизборно политиците от всички партии и ако след 5 октомври тези политици не изпълнят поетите към народа ангажименти, да им покажем "червен картон".

България няма право повече на грешки! Народът ни не може повече да понесе поскъпването на тока, горивата, ниските заплати, безработицата!

"Обединението прави силата!" е написано на сградата на Народното събрание. Само ако се обединим и спрем кощунствата, ще успеем като народ и държава!

-----------

Сотир Гълъбoв е 30-годишен, роден в Сандански. Средно образование завършва 166 Спортно училище "Васил Левски", София, профил "Класическа борба". Завършил е и Колеж по туризъм в Благоевград, специалност "Организация и управление на хотели и ресторанти". В момента следва магистратура в ЮЗУ "Неофит Рилски", специалност "Мениджмънт на алтернативните видове туризъм". Бил е сътрудник на народните представители Тодор Великов и Георги Терзийски, съответно по вътрешна сигурност и туризъм.