Новини

Кортенска: Еврокомисарството на Станишев е цената на примирието между Борисов и БСП

Вече се води медийна кампания, която трябва да покаже, че всички големи медии – БТВ, Нова, а сега и ТВ7, ще правят пропаганда, която ще защитава мечтаещия за власт Бойко Борисов и неговите планове с БСП. Така коментира пред BNews проф. Мирослава Кортенска цирка, който тази сутрин разигра самопровъзгласилата се за журналистка Соня Колтуклиева в ефира на ТВ7.

Въпросната дама участва в дискусия за бъдещето на левицата заедно с червената бунтарка Светлана Шаренкова. Изведнъж обаче, Колтуклиева, по своя инициатива, смени темата и започна да обижда в ефир лидера на ББЦ и евродепутат Николай Бареков. Колтуклиева се беше подготвила и със снимки от предизборната кампания на евродепутата, както и от минали години, на които той е с Делян Пеевски и Цветан Василев.

Кортенска отбеляза, че този цирк се развива в пълно съответствие с бавенето на оставката на кабинета и с цел Орешарски да предложи за еврокомисар Сергей Станишев. Тя отбеляза, че снимките бяха целенасочено извадени, за да се злепостави Николай Бареков, имайки предвид, че разговорът в студиото беше съвсем различен. „Самият факт, че тя си позволи да се държи по този начин показва, че Колтуклиева се държи като PR на Бойко Борисов, чийто Фейсбук всички знаем, че пише“, отбеляза още проф. Кортенска.

Според нея този цирк показва, че настъпват сили, които действат по сценарий срещу държавата и хората, а именно - да се забавят възможно дълго правителството и работата на парламента. Показва и, че Борисов е съгласен да се бави това и Станишев да стане еврокомисар.

"Това е една голяма сделка между БСП и ГЕРБ, а в този случай БСП беше представена от една жена, която не каза и дума срещу Борисов. Защо не запита за снимките на Борисов, на които той пие с Пашата и хора от СИК, защо не каза нещо за досието му Буда, как е бил член на БКП, за лъжата, че дядо му е убит от Народния съд?", запита Мирослава Кортенска.

По думите й ситуацията е ясна за всички – използва се лятото, когато хората са в почивка, за да се направят най-големите схеми за следващите етапи на управлението на България – примирието между Борисов и БСП, цената на което е еврокомисарството на Станишев – една твърде висока цена, за която БСП ще си мълчи кротко и като присъдружна партия. Това е един много сериозен обрат в политиката, който лъсна с примитивния цирк, който направиха тези кукли на конци, обясни още професорът.

Тя недоумява и отбеляза цели индустрии, които работят срещу различното мнение на Николай Бареков и ББЦ – Нова, БТВ, сега може би ще започне и ТВ7. По думите ѝ всичко това показва, че няма да има журналистически дебати, няма да има политически дебати, а политиците ще си действат, ще си купуват журналисти и телевизии и ще внушават на хората каквото са си решили. Според Кортенска зад действията на Колтуклиева и Шаренкова прозират много агресивни и опасни тенденции, които започват в България.

"Никой не се намесва - Орешарски спи и чака 16 юли, за да предложи Станишев, Борисов иска да напусне парламента, за да не може да се разбере точно какво става, но парламентът работи… Орешарски ще предложи Станишев и планът ще се реализира, а Борисов ще дойде на бял кон да управлява държавата, прогнозира още проф. Кортенска.

Възмутена от тази грозна случка, в която журналистката размахва стари снимки на Бареков без никакъв повод, Кортенска запита откъде идва добрият стандарт, който поддържа Соня Колтуклиева. За никого не е тайна, че тя живее в Лондон, дъщеря й учи супер скъпа специалност, а никой не знае откъде са парите й. Всички трябва да бъдем подготвени за арогантни и грозни картини и да знаем какво се крие зад тези снимки, които тя показа. Защо не показа кадрите на ББЦ с бедните хора, защо не показа как Бареков направи ТВ7 като една картинка с договори и мениджмънт, продължи с въпросите Кортенска, отбелязвайки, че Николай Бареков е една легитимна обществена фигура, български политик и общественик.