Новини

Бареков: За една петилетка ще вдигнем държавата от руините

Коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден събра над 5 хиляди в града на Съединението

За една петилетка ще вдигнем българската държава от руините. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков на откриването на предизборната кампания на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "За последните 100 години българският народ два пъти за по една петилетка си е създавал държавата наново – и при капитализма, и при комунизма. След 40 години разруха дойде време да изградим нова държава. Просто му трябваше лидерът, който да го поведе в тази тежка битка", каза Бареков. „Ще изградим модерно образование, достъпно здравеопазване, държавата ще плаща социалните разходи на всички млади, на майките и децата, на хората с увреждания, на пенсионерите. Държавата ще работи за всяко семейство“, обеща той.

Коалиционните партньори събраха над 5 хиляди свои членове и симпатизанти в града на Съединението – Пловдив за старта на предизборната си кампания. Палата 10 на Международния панаир едва побра желаещите да подкрепят съюза за битката на вота на 25-и май. На сцената със своите послание излязоха всички 17 кандидат-депутати от листата на коалицията.

Пръв пред микрофона застана 17-ият в листата Красимир Каракачанов. Събрали сме се тук, за да тръгнем заедно към една победа, която ще е на българския народ, обърна се лидерът на ВМРО към хилядите симпатизанти, дошли от цялата страна. В Европейския парламент ще изпратим достойни и борбени хора, които да защитават интересите на България, а не мижитурки със смъкнати гащи. След евроизборите ще се борим за предсрочен парламентарен вот. Битката е за България в името на българите и на честността.

За мен е чест да бъда в Пловдив, откъдето идва нашата българска сила, завещана от Кубрат, а именно – това, че съединението винаги е правило силата на българите. Така зам.-председателят на ББЦ Росен Петров се обърна към присъстващите в препълнената зала. Чест е да бъда в града на Втора пехотна дивизия, командвана от Борис Дрангов. Хиляди пловдивчани, тракийци, карловци загиват с него при река Черна в Македония. Ние имаме дълг към тези хора, защото те са дали живота си не само за знамето и Отечеството, а за да имаме ние право на по-достоен живот. Поклон пред тях, поклон пред вас, техните наследници! Във вас тече тяхната кръв“, надъха хората Петров. „ Ние от ББЦ следваме заветите на тези хора, затова искаме спокойствие в бъдещето и възстановяване на поруганата българска армия. Ще търсим сметка докрай на тези, които унищожиха живота и съдбата на хиляди офицери. Затова в нашата програма има искане за възстановяване на българската казарма, посочи Петров. Той завърши обръщението си, цитирайки думи на Борис Дрангов „Две смърти няма, но без една не може“ и перефразира „Може да име много избори, но без този на 25-и май ние няма да можем. За нас може да е първа и последна битка“.

Какво ни очаква на 25-и май? – победа!, заяви уверено зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Затова започнахме истинската битка с монополите. Идва времето, истински хора да се преборят България да пребъде, обърна се към присъстващите той. Славчев обясни каква политика ще води коалицията към студентите. Ще работим за по-качествено усвояване на еврофондовете, за обвързване на бизнеса със стажантски програми, субсидията да следва студента, посочи той. И добави:“С нашата борба на 25-и май ще направим така, че да върнем младите хора. Ще направим така, че нашите родители да живеят достойно“.

От вашия избор на 25-и май зависи бъдещето на България. От вас зависи дали ще учим децата си да учат, за да останат в България или ще учат, за да заминат в чужбина. Вашият избор е изборът за вашите деца, категорична бе лидерът на „Евромайки“ и 14-та в листата Калина Крумова. „България без цензура“ е съвсем млада партия. Ние имаме нужда да повярвате в нас. Родилите на деца с увреждания и редки заболявания, възрастните знаят кой е виновен за положението, в което сме, знаят кой какво не е направил и знаят за кого да гласуват, обясни Крумова.

От години спортът върви само надолу. Време е това да се промени, трябва да започнем да възобновяваме стадиони, зали и игрища, посочи от своя страна Тезджан Наимова, която е 13-та в листата. Последните години гледам как се рушат зали и игрища и как нашите младежи тренират в абсурдни условия. Трябва да се възвърне безплатния достъп до съоръжения, да се финансира аматьорският спорт, елитните спортисти да бъдат назначени към армията и полицията, да има данъчни облекчения за дарителите на спорта. Тогава пак ще имаме спортисти като Стефка Костадинова, която е от Пловдив, обясни Наимова.

Аз ще стана посланик на българската култура в Европа, обеща проф. Мирослава Кортенска – 12-та в листата. „Защото лицето на България е нейната култура, нейните таланти, които трябва да ги оставим в България, а не да пълнят концертните зали и залите на оперите в чужбина“, обясни тя. Да запазим културното наследство на България и съвременните творци, зависи от вас, посочи още проф. Кортенска и подчерта, че програмата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ предвижда богатите да помагат за развитието на културата, да се изработи закон за меценатството в България. „Нека не се посрамим пред нашите наследници и предци, а да вървим с високо вдигната глава“, призова тя.

Никога не съм си мислила, че в България съществува партия, която може да даде път на толкова млад човек като мен, каза 11-тата поред в листата Мая Методиева, която е само на 25 години. България не е само жълтите павета. Политиката на „България без цензура“ за пореден път доказва, че е партия на майките, на младите. ББЦ ще се бори за бъдещето на децата ни.

„Ние ще се борим за това да има 20 % увеличение на заплатите на българските учители, 7% от БВП да отиват за образование, посочи Ирина Добруджалиева.

„Живея и работя в най-бедния регион на ЕС. Ние ще спрем обезлюдяването чрез добро и равномерно усвояване на еврофондовете. Нека се обединим около общата кауза“, призова Десислава Тодорова.

„От няколко месеца водим битка в града с кмета Иван Тотев. Имаме събрани подписи против неговото безобразно управление. Имаме ясна алтернатива на това управление. Имаме ясна центристка политика, а не популизъм. Една от тях е за бизнес ангелите. Нашата идея е хора с финанси да обезпечат тези идеи, а държавата да гарантира тези вложения. При печалби, ще има данъчни облекчения", обясни икономическата програма на "България без цензура" Хайк Гарабедян. Това ще направим ние, подкрепете ни на 25-и май с бюлетина 28, призова той.

Седмият в листата - доц. Христо Бозов цитира Библията: „Поискайте и ще получите, търсете и ще намерите, почукайте и ще ви отворят“. Нека през тази кампания почукаме и вратите на ЕС се отворят за нас – обединени „България без цензура“, ВМРО, земеделците и „Гергьовден“, призова той. Нека в наше лице българският народ потърси и намери своя обединител и нека след 25-и май не само в България, но и в Европа, се говори без цензура, си пожела Бозов.


Днес българските жени, българските майки за първи път в историята на България получават шанса реално да стъпят на политическата сцена. Това каза зам.-председателят на „Евромайки“ и шеста в листата Даниела Колева. Знам, че нямаме право на поправителен и на грешки, посочи още тя. Сега е времето, скъпи майки, да напишем новата политика за нашите семейства. Ние се занимаваме със социална политика, здравеопазването и образованието и ще се борим за безплатни лекарства за децата си. Ще се боря за това всяко дете да има директен достъп до педиатър, а не да се вкарва в порочната практика на направленията, заради което си отидоха много деца. Няма да го допуснем, категорична бе тя. Колева коментира и обвиненията срещу партията заради идеята за безплатни таблети за учениците. „Страхуват се от таблетите, които ще дадем на децата, защото така ще пресечем мафията с учебниците на онези хора, които печелят милиони. А с тези таблети ще можем да ги теглим безплатно – така и чантата на детето ни ще е по-лека, но и бюджетът ще е по-пълен, а децата ни ще имат равен шанс да влязат във века на технологиите“, обясни Колева. Тя подчерта, че приема като лична кауза българските жени да учат, да работят и да раждат. „Всяка майка и дете заслужава грижите на държавата“, категорична бе тя и допълни, че „Евромайки“ ще поискат и защита за мъжете, които имат бременна жена.

Днес е паметен ден за нашата коалиция, защото започва нашата първа кампания, каза Ивелина Йосифова. В очите ви виждам вяра, а това ми дава увереност, че кампанията ще е успешна, добави още тя. Аз съм част от този великолепен отбор и ви обещавам, че ще работя усърдно, за да видя спокойствие в очите на всички вас. Ще направим така, че пенсионерите да имат безплатно здравеопазване, ще увеличим минималната пенсия, нека възрастните хора получават колкото техните връстници в Испания, Гърция и Кипър.

Аз съм от едно поколение българи, чийто съзнателен живот се превърна в преход. 25 години обикалям селата и виждам как се опразват, как за 20 години ние изнесохме 2 млн. българи, за да внасяме краставици. Заради това решихме, че е време да се отупа праха и заедно с нашите приятели-патриоти от ВМРО и инициативните хора от ББЦ и Гергьовден да направим България такава, каквато трябва да бъде, обърна се към пълната зала лидерът на ЗНС Румен Йончев. Той обяви - градежът започва на 25-и май и ще направим нещо, което едно поколение не можа да направи. Земеделците казваме - сей земеделецо, днес му е времето, да, наистина, днес му е времето!

Зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева обясни какво значи да правиш истинска политика. "Тя е обществена дейност и изисква доверие. Работата на политика е да е полезен и да работи за хората. Аз получих голямо доверие с избора ми за зам.-председател и кандидат за евродепутат. Благодаря за доверието, но знам че у нас е трудно да се вярва на политик. Аз съм човек на честта и съм от Родопите, а в планината честта е най-важното нещо. Ще поема отговорността да защитя и вашето доверие. А каузата, която защитавам, е България", каза тя. "Ние трябва да бъдем чути, затова като кандидат за евродепутат, аз ще работя за това, че не само можем да вземаме от Европа, а и да й даваме. Вярвам, че българинът може да живее достойно. Вярвам, че имаме бъдеще в своята страна, вярвам, че е крайно време държавата да се върне при хората, вярвам, че природата ни трябва да остане чиста. За нашата цел трябва да работим заедно – от Европейския парламент, от националния парламент, от всяка фирма и от всеки дом. Общата ни цел може да върне самочувствието на българина, защото ние заслужаваме повече", категорична бе Коджабашева.

Нашите представители в Европейския парламент ще правят няколко прости, но важни неща, обясни зам.-председателят на ВМРО и втори в листата за евроизборите Ангел Джамбазки. Като такива той определи: битката срещу монополите и всички, които ограбваха народа, страната ни да не продължава да бъде донор на богатите държави, всеки евроцент, предвиден за България, да бъде усвоен тук, а не да се връща обратно в Европейските структури, изместването на „противоконституционната, етническа партия ДПС“ от управлението, защитата на правата на българите зад граница, образоване и социализиране на трайно безработните, които заради произхода си смятат, че трябва да живеят със социални помощи. В заключение Джамбазки изрази вярата си в победата на евроизборите, след която да се върви напред към предсрочни парламентарни избори. „Това е нашата борба, защото това е нашата земя“, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО.

"Ще изпълня това, което обещах на българите – ще отнема Република България от ръцете на политическата олигархия и ще я върна обратно на народа. Ще проведа кампания, която да позволи на ББЦ и ВМРО да постигнат такъв резултат, че завинаги да свалят от политическата сцена най-омразната партия – ДПС. Българите заслужаваме повече. Ние сме най-трудолюбивият, най-образованият народ, независимо какъв цвят на кожата има, какво е неговото вероизповедание, как се казва. Аз ще работя за всеки един от вас“, обърна се към хилядите симпатизанти и членове на коалицията лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той бе посрещнат на крака от присъстващите и с бурни аплодисменти.

„За последните 100 години българският народ два пъти за по една петилетка си е създавал държавата наново – и при капитализма, и при комунизма. След 40 години разруха дойде време да изградим нова държава. Просто му трябваше лидерът, който да го поведе в тази тежка битка. Обещавам, че за една петилетка ще вдигнем българската държава от руините“, обяви Бареков. „Ще изградим модерно образование, достъпно здравеопазване, държавата ще плаща социалните разходи на всички млади, на майките и децата, на хората с увреждания, на пенсионерите. Държавата ще работи за всяко семейство“, обеща лидерът на ББЦ.

Ще проведа кампания, която да позволи на ББЦ и ВМРО да постигнат такъв резултат, че завинаги да свалят от политическата сцена най-омразната политическа партия - ДПС. Редица членове на ДПС ще бъдат разследвани и изправени пред закона – тази партия смуче енергия от омразата между българските граждани, разделя ги на националисти и ненационалисти. Приключи, с ДПС беше до тук, обясни Бареков. По думите му другият проблем са двете партии на олигархията, които се сочат като статукво. Едната е  партията на българската организирана престъпност – ГЕРБ с лидер Бойко Борисов. Борисов ще участва в коалицията с ББЦ, но като член на Централния софийски затвор. Там ще му прави компания неговото другарче Цветанов. Най-голямото мекотело в политическия живот е мъжът на Моника Станишева, който допусна жена му да ограби държавата и еврофондовете и продаде собствената си партия на ДПС. Тези три партии са нашите политически противници, но те не са противници само на ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“. Те са политически противници на българския народ и в това е проблемът. Най-голямата опозиция извън парламента – това сте вие. На 25-и май трябва да сме с такъв резултат на европейските избори, че да инициираме предсрочни парламентарни избори. Не Бойко Борисов ще каже кога ще са изборите, народът ще каже кога са, а Николай Бареков ще предаде волята на българския народ. През ноември месец ще имате ново правителство с нов министър председател, зарече се Бареков.


Листата на кандидат-депутати за Европейския парламент на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден":

          Николай Бареков - председател на "България без цензура"

          Ангел Джамбазки - зам.-председател на ВМРО

          Рада Коджабашева - зам.-председател на "България без цензура"

          Румен Йончев - председател на Земеделски народен съюз

          Ивелина Йосифова - общински лидер на ББЦ в Габрово

          Даниела Колева – зам.-председател на "Евромайки"

          Доц. Христо Бозов - председател на общинското ръководство на ББЦ във Варна

          Хайк Гарабедян - председател на общинското ръководство на ББЦ в Пловдив

          Десислава Тодорова – областен председател на ББЦ във Видин

          Ирина Добруджалиева – "Евромайки"

          Мая Методиева - "Евромайки"

          Проф. Мирослава Кортенска - член на Националния съвет на регионите на ББЦ

          Тезджан Наимова - член на Националния съвет на регионите на ББЦ

          Калина Крумова – председател на "Евромайки"

          Ангел Славчев - зам.-председател на ББЦ

          Росен Петров - зам.-председател на ББЦ

          Красимир Каракачанов - председател на ВМРО