Новини

Къде са сега умните и красивите протестиращи, десните, Реформаторският блок и Президентът?

Коментар на проф. Мирослава Кортенска

Държавата е в застой. Застой по време на криза. Причината - правителството на Орешарски трябва да оцелее до 16 юли, когато ще предложи за еврокомисар Сергей Станишев. През това време в ляво има недоволство. Искат смяна на лидера си. Пълен абсурд - лидер като Станишев, нежелан от собствената си партия, да получи номинация за еврокомисар. В този план влиза овладяването от Борисов на цялото дясно пространство, тъй като явно вече е сключена сделка - Станишев - еврокомисар, Борисов – премиер! Сега вече е кристално ясно колко са спонтанни протестите, които съпътстваха изминалата година… Сценарият е готов, изборите само ще го потвърдят!

В цялата арогантност на случващото се предвижда и смяна на партньори, овладяване на цялото медийно пространство от Борисов и създаване на усещане за нетърпение за неговото връщане на власт. Както е ясно, политическото преструктуриране е последвано от икономическо…

И тъй като в настоящия момент на застой няма идеи - открито се крадат такива от програмата на ББЦ за читалищата, за новото Възраждане, за таблетите… Може би утре и на избори някои партии ще тръгнат с нашите предложения. Ето, например министър Стоянович, който ме слуша извънредно внимателно на предизборния дебат в сфера „култура“, сега отпуска 4 милиона за българските читалища. Дори Ани Салич си разреши да лансира идеята за новото Възраждане на България.

Това е – пълно разграбване! По време на застой! Но след това идва динамика, наваксване и обръщане на палачинката. Няма да стои така застояла, я?!