Новини

Изложба на български сурвакници в Страсбург организира "Евромайки"

Конкурс за най-оригинална и автентична сурвакница провеждат структурите на „Евромайки“ в цялата страна, съобщи зам.-председателят на женската организация на „България без цензура“ Даниела Колева. Най-красиво изработените сурвакници ще отпътуват за Страсбург, където ще участват в изложба под патронажа на лидера на „България без цензура“ и член на ИБ на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

„Всички деца без ограничение във възрастта могат да се включат в инициативата, стига да имат желанието да възродят българската традиция и дух чрез магичните дрянови клонки, с които по стар български обичай до ден днешен продължаваме да си пожелаваме спорна и честита Нова година“, обясни Колева.

До 20 декември всички сурвакници, събрани в офисите на „Евромайки“ в страната трябва да бъдат изпратени до офиса на ББЦ във Варна на адрес:
Варна 9000,
бул"Приморски"№39
ПП "България без цензура"

От там председателят на „Евромайки“ за североизточна България Живка Ненков ще ги препрати в Страсбург. Телефонът за връзка с Живка Ненкова е 0878 011 717.   

Най-оригиналните сурвакници ще бъдат представени на 13 януари 2015 г. в Северната галерия на Европейския Парламент в Страсбург на изложба под патронажа на евродепутата и член на изпълнителното бюро на ЕКР Николай Бареков.