Новини
Снимка: bulgariabezcenzura
Снимка: bulgariabezcenzura

Евромайките от Сливен си избраха Ваня Гинчева за председател

Янка Стойкова оглави структурата в Котел

Ваня Гинчева оглави общинската структура на „Евромайки“- Сливен, след решение на общото събрание на членовете на общинската структура. Гинчева бе избрана в присъствието на националния лидер на женската организация Калина Крумова.

„Пожелавам на Ваня да има смелостта да се изправя пред всички трудности, които й предстоят като председател на една нова за страната ни чисто женска структура и да има дързостта да се бори със всички сили и средства в една система, почти изцяло изградена на основите на мъжката сила и арогантност“, пожела на новия председател лидерът Калина Крумова. Пред жените в конферентната зала на хотел „Централ“ тя описа какво всъщност представлява идеята „Евромайки“.

„Евромайки“ е обединител на непримиримата българска майка, която не желае да бъде европейски гражданин просто по право и само по документи, майката, която настоява да има същите права и задължения и равнопоставено застава до майките от всяка друга държава-членка на Европейския съюа, майките, които имат различна компетенция, експертиза и житейски опит, могат да дебатират, да дават идеи, да отстояват позиции и с това да формират българското представителство в Европейския парламент, така, както достойно го правят у дома за децата и семейството си, с отговорност, смелост и амбиция, отговорността да бъдеш родител в днешните трудни времена, смелостта да се справиш с всички изпитания, за да осъществиш амбицията да видиш децата си здрави, усмихнати, реализирани и завършени личности“, подчерта Крумова.

„Приоритет в бъдещата ми работа в „Евромайки“ ще бъде оказване на морална помощ на родители, изпаднали в различни житейски ситуации, възпрепятстване трафика на жени от Сливенска област, осъществяване на дарителски акции и търсене на експертна помощ във всеки един конкретен случай“, очерта приоритетите си новоизбраната председателка Ваня Гинчева.

Гинчева е магистър по финансов мениджмънт, член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун, майка на две деца. За нейна заместничка бе избрана Елена Панова.

В Котел "Евромайки" също проведоха събрание на общинската структура, на което за председател бе избрана юристката Янка Стойкова.

Желаещите да се присъединят към организацията „Евромайки“-Сливен или да потърсят съдействието им могат да го направят в офиса на ПП „България без цензура“ в Сливен, който се намира на бул. “Бр. Миладинови“ 10, всеки делничен ден или на страницата на организацията във Файсбук.