Новини

ББЦ издигна кандидат-кметове в Стамболийски и Първомай

Красимир Марински за община Стамболийски и Иванка Сталева за община Първомай

Двама кандидат-кметове бяха издигнати тази вечер от две общински структури на партия "България без цензура" в област Пловдив. 

След провели се редица събрания на общинските организации на ББЦ, делегатите номинираха с пълно мнозинство и единодушно избраха за кандидати за кметове Красимир Марински за община Стамболийски и Иванка Сталева за община Първомай.

32-годишният Красимир Марински е родом от Пловдив. Той е семеен със завидни постижения в спорта - бивш републикански шампион на България по кик бокс. „Искам да пренеса спортния си дух в политическия живот“, заявява Марински след номинацията си. Той е категоричен, че освен за подобряването на живота и разкриването на нови работни места ще се бори и за развитието на спорта на територията на общината, защото по думите му това е инвестиция в здравето на българските деца. „Колкото повече хора се занимават със спорт, толкова по-малко ще са парите за лекарства и посещенията в болниците", убеден е той. Кандидат-кметът се надява да дойде ден, в който спортът ще се превърне в държавна политика, защото това е бъдещето. Определя себе си като млад и амбициозен човек, който ще защитава единствено интересите на своите съграждани.

Кандидатът за кмет на община Първомай Иванка Сталева е на 52 години. Тя е родом от там и е дългогодишен бивш служител в общината. Запозната в детайли с проблемите на местното население, тя е готова да се бори за разрешаването им и превръщането на града в едно по-добро място за живеене. „Ще отстоявам равенството между хората и решаването на проблемите им, без деления на "наши" и "ваши", категорична е Сталева.