Новини

Бареков в Габрово: ББЦ трябва да измести ДПС от политическия център

От партия на едно етническо малцинство, движението се превърна в корпорация

"България без цензура" трябва да измести ДПС от политическия център. На мястото на ДПС трябва да се появи патриотична формация като нашата, която да ги махне от властта, защото от партия на едно етническо малцинство, тя се превърна в корпорация. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на среща с членове и симпатизанти на "България без цензура" в Габрово.

„ГЕРБ не е нещо по-различно, защото тя пък превърна държавата в една фирма за лична употреба. С тази практика ние искаме да се спре“, обясни лидерът на ББЦ и допълни, че заради това формацията се обяви срещу гласуването на хората от Босфора с български паспорти, както и срещу откриването на секции в Турция.

Той разказа пред габровци за посещението си тази пролет във фабрика "Мак", една от най-старите в града, където се шият униформите на германската армия. Бареков попита хората в залата дали знаят къде се правят дрехите на българските военни. Когато даде отговора - в град Чорлу, Турция, залата възропта. "Така са решили Орешарски, Борисов и Станишев. Такива хора, аз наричам предатели", обясни лидерът на ББЦ. Той показа и учебник по музика за 6-ти клас, даден му на вратата от габровска майка, където на 21-ва страница е дадено за учене турска песен. "Няма лошо да се учат всякакви песни, но има ли в учебниците вТурция песен, в който се пее за български войвода?“, попита Бареков. Това, което говоря, не е национализъм – когато искаш да имаш държава и икономика, трябва да подкрепиш своите си производители, да дадеш на децата си оня мироглед - да са граждани на света, но преди всичко да са българи", каза лидерът на ББЦ.

„Когато идвам в Габрово виждам, че не е оня град, отпреди 30 години. Тогава той беше проспериращ и модерен град, а днес политиците се опитват да направят от него селище със затихващи функции“, констатира Бареков. "Не съм съгласен с това, защото, когато градове като Видин, Карлово и Габрово си отидат, отива си България. Но има я и обратната страна на медала – когато Видин, Габрово и Карлово просперират, България става седма икономика в света", обяви Бареков. „Днес ние говорим за 1 млн. работни места, но простият факт е, че през последните години страната овладя 7 млрд. от европейските програми, но възниква въпросът - защо безработицата в България сега е по-голяма, отколкото преди 7 години, когато не бяхме членове на ЕС?“, попита лидерът на ББЦ. „Ние искаме да се променят нещата и парите да отиват при хората“, обяви той.

В Габрово Бареков коментира и готвеното повишение на цената на тока. „Правителството трябва да си дава сметка, че това са едни пари, които пак ще бъдат взети от хората“, каза той и призова: "Не бъдете повече жертва на политическата мафия, не бива да стоите тук, само, за да плащате сметката на българските политици".

Лидерът на ББЦ припомни, че партията е помогнала на много хора, като даде пример с леля Иванка, която е баба на 27-годишния Таньо. Двамата също присъстваха в залата, а Бареков обяви, че след 5-ти октомври те ще са грижа на държавата. "Лекарствата за болните деца, майките и пенсионерите трябва да са грижа на държавата. Но това и останалите реформи няма да имат смисъл, ако няма справедливост. Време е българските полици, които се провалиха, да платят за своите грешки със съд и затвор", отсече лидерът на ББЦ. Той се ангажира, че ще направи всичко възможно да се направи ревизия на българските политици и чиновници и те да получат реални присъди от една реформирана система, за да има назидание, а за останалите това да е сигнал, че не бива да постъпват така.

„Гордея се, че досега не съм членувал в друга партия, Николай Бареков ме запали да участвам в кампанията, за да променим страната“, каза водачът на листата на ББЦ в Габрово Никола Митев. „Габрово никога не е било поробвано, защото габровци винаги се били свободни, но не и сега. За последните 20 години градът е неузнаваем, защото сме под игото на една шепа нехранимайковци“, констатира той. „ББЦ е млада партия, но е с ценности. Тя е подложена на безпрецедентна атака, защото не се продава, България също не се продава“, каза още Митев. "Трябва да дадем всичко от себе си, за да може 5-ти октомври да е новият 3-ти март и да се освободим", призова хората от Габрово той. "Борческо Габрово не бива да праща турски депутати в българския парламент, трябва да скъсаме оковите, за да се наречем свободни, габровци“, заключи водачът на листата на ББЦ в Габрово.

"На днешния 25-ти септември през 1918 г. е подписан Берлинският протокол, с който се връща Северна Добруджа на България. Това го казвам, защото нашият стремеж е точно да върнем всичко българско и родно", каза Ивелина Йосифова, втора в листата на ББЦ за Габрово. Мечтите ми са големи, препятствията са големи, но пътят е верен, посочи кандидат-депутатът. „Не искам да бъдем управлявани от хора, които не знаят кой е Тодор Бурмов – първият министър-председател, хора, които не са отваряли "Габровските шеги", хора, които не знаят, че "Мила родино" е изпята за пръв път в Априловската гимназия“, заключи тя.

Габрово показа, че е носител на свободния дух и доказателството за това беше, че зала "Възраждане" бе изпълнена до краен предел, а подаръкът на ББЦ към габровци – концерт на Деси Добрева разигра всички присъстващи. Когато тя запя своите хороводни народни песни, сцената се изпълни с хора, а част от водачите на листата поведоха хоро.

В листата на Коалиция "България без цензура" в Габрово има 8 души. Това са: 1. Никола Страхилов Митев 2. Ивелина Руменова Йосифова-Кинова 3. Пламен Пенчев Недков 4. Атанас Димитров Божилов 5. Пламен Иванов Пръвчев 6. Катя Костова Колева 7. Павел Атанасов Начев 8. Ивайло Стойчев Миланов