Новини

Бареков постави условие за коалиране

Лидерът на ББЦ ще седне на масата за преговори, само ако останалите партии приемат точката за безплатното здравеопазване за деца, майки, възрастни и инвалиди

Приемането на точката от програмата на "България без цензура" за безплатно здравеопазване на майките, децата, възрастите и хората с увреждания ще е условието за бъдещи коалиционни разговори. Този ясен знак даде кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на предизборна среща в Стамболийски.

Пред хората от града той разказа за днешното си посещение в пловдивската онкохематология. "Истината е, че само десет минути успях да издържа, без да се разплача", призна почти през сълзи Бареков. "Когато се видят тези деца без коси и последната капка надежда в очите на майките им, не е лесно. Преди евровота се обърнах към моите опоненти да дойдат и да видят децата в очите, онези деца, които са ограбени от тях. Но от тук нататък да не ми се задава въпроъта с кого ще правя коалиция! Този въпрос вече е личен, защото коалиция ще се направи с оня, който приеме условието на ББЦ за безплатно здравеопазване, за да няма повече родители, молещи във вестниците за помощ за лечението на децата си“, съобщи Бареков.

По време на срещата Николай Бареков каза, че е гледал дебата по Нова ТВ, от който са избягали лидери като Борисов, Местан и Миков, а на него са се явили малките партии, които са имали само една тема за разговор - програмата на ББЦ, в която са записани 1 млн. работни места. "Тези 1 млн. работни места са за българите, които са безработни в България и за онези, които напуснаха страната - 2 млн. души. Няма друг вариант да се върнат младите хора в България, ако за тях няма гарантирана работа и европейски заплати. А що се отнася до работната ръка и заплатите, нямам никакво намерение да ги създаваме ние, депутатите – пряко един политик не може да ги създаде, работните места ще бъдат създавани от българския бизнес. Политиците трябва да създадат средата това да се случи", разясни Бареков.

Председателят на ББЦ коментира и казаното от лидера на ДПС по повод искането за образователен ценз за гласуване - че ръководството на "България без цензура" е болни мозъци. "Откога в България, да искаш българските гласове, патриоти и език да бъдат ценени от политиците е заболяване на мозъка? Отговорете ми, г-н председател на ДПС! Ако не го направите – излезте с мен на дебат, ако искате в Стамболийски, ако искате в Кърджали", призова Бареков и слезе от сцената с думите – „Да живее България!“

В Стамболийски той беше посрещнат изключително топло. Освен пита, пред входа на местното читалище го очакваше и друга изненада – това бяха младите футболисти от отбор "Патиланци", Стамболийски. Това лято те спечелиха купата в турнира, организиран от МББЦ.

Не съм се занимавал с политика, но приех да се включа в този вот след покана от Николай Бареков, съобщи водачът на листата в Пловдив-област Мартин Иванов. "С Бареков вече бях обиколил веднъж страната преди евровота и видях какви са проблемите на хората. Сега всеки обещава, но аз мога да заявя само едно – няма да ви разочаровам", обяви Иванов.

Ако искате на 5 октомври да им минем пътя, гласувайте с бюлетина №13, каза по войнишки стегнато вторият в листата - ген. Димитър Цветков.

За да се промени ситуацията, трябва да се сложи едно ново начало – да се даде път на хора с чисти ръце и на такива, които не са участвали във властта, призова третият в листата Цветан Манчев. Нека на 5-ти октомври се постави едно ново начало, завърши той.

ББЦ има програма за оземляване на младите хора, и тя носи името "Чиста земя", припомни четвъртата в листата на Коалиция ББЦ Мариана Стефанова. Като своя лична кауза тя е приела идеята да се направи тържище в региона.

Срещата в Стамболийски се превърна в истински празник за изпълнилите залата над 700 души. Сцената се оказа малка за двата танцови ансамбъла от града и любителите на хората, които излязоха на сцената заедно с Деси Добрева. Накрая на срещата водачът на листата Мартин Иванов изведе на хоро пред читалището хората от залата.

По време на срещата бе представена и листата на Коалиция "България без цензура" за 17-ти МИР, Пловдив-област: 1. Мартин Стоянов Иванов 2. Димитър Николов Цветков 3. Цветан Венциславов Манчев 4. Марияна Стефанова Крантова 5. Георги Петров Кавлаков 6. Анастас Димитров Нейков 7. Йосиф Варков Лесов 8. Иванка Ангелова Сталева 9. Добромира Ралева Чиликова 10. Тезджан Феймиева Наимова 11. Дияна Атанасова Николова 12. Иван Борисов Бекиров 13. Атанас Петров Николов 14. Христо Алексиев Алексиев 15. Красимир Николаев Марински 16. Георги Михайлов Ковачев 17. Боянка Енчева Велкова 18. Стойко Георгиев Цонов 19. Атанас Иванов Василев 20. Ивелина Миленова Божкова 21. Асен Иванов Кемилев 22. Дяко Александров Дяков