Новини

Бареков в Кърджали: Дори българските мюсюлмани разбраха какво представлява ДПС

Време е да спрем страха от Движението и от ГЕРБ, призова водачът на листата Рада Коджабашева

Нашата кауза на тези избори е да спрем ДПС. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на предизборна среща в Кърджали. За първи път у нас се появи политическа формация, която претендира за политическия център. „Но за да стоим стабилно там, трябва да изместим ДПС. Те не могат да защитават ничии интереси в политиката. Дори българските мюсюлмани разбраха какво представлява ДПС, сега предстои да го разберат и ромите“, каза Бареков. Посочете ми какво направиха тези партии за българския народ, попита риторично председателят на ББЦ. „Лидерът на ДПС ме нарече новият Тодор Живков, но това, което хората направиха по времето на Живков за 40 години, на тях им трябваха 20 години да го окрадат“, констатира Бареков.

Освен да махнем ДПС от властта, обещавам ви и друго – г-н Борисов, който се провали и беше изгонен с камъни, няма да управлява повече, категоричен бе лидерът на ББЦ. Той обяви, че каквито и коалиции да се правят след изборите, нищо няма да може да се случи без ББЦ. „Ние имаме политическа програма, дадохме я на хората и уважихме българския избирател, но след изборите, когато ще трябва да седнем да преговаряме, не знаем за какво ще водим разговори. Ние искаме работа, безплатно здравеопазване за майки, деца, възрастни и хора с увреждания, но какво искат другите – не знаем“. Лидерът на ББЦ постави две условия към партиите още отсега – първото е да се работи за българския народ така, че всяка година да се разкриват по 100 хил. раб. места и вдигане на заплатите, което ще го свърши българският бизнес. И второто услови е ДПС – вън, а Бойко Борисов да гледа отстрани.

Лидерът на ББЦ обяви, чe водачът на листата на ББЦ в Кърджали Рада Коджабашева води битка с основния политически опонент на ББЦ - ДПС. „Тя дойде тук, с ясното съзнание, че трябва да помогне на хората в региона да преодолеят страха от ДПС и ГЕРБ. Няма любов и кауза, когато хората отиват да гласуват за тези две партии. Те се превърнаха във фирми, а хората треперят, че ако не гласуват за тях, няма да имат работа“, каза лидерът на ББЦ. В Кърджали има все повече и повече хора, които разбират, че на това статукво трябва да се сложи край, допълни водачът на листата на ББЦ в региона Рада Коджабашева.

В момента ние виждаме, че не живеем добре и затова има реални виновни – това е БСП, това е ДПС, това е ГЕРБ, това е и НДСВ. „Виждам страха в очите на хората при срещите си с възрастни, с младежи, с бизнеса. В очите на всички тях имаше страх. Хора, трябва да се отървем от страха си! Време е да се събудим и да гласуваме за реални неща – това са образование, здравеопазване, справедливост", призова тя.

В Кърджали съм у дома си, защото тук е родена майка ми, но ми е трудно да говоря, като знам колко болка има сред вас, обърна се към жителите на града четвъртата в листата Тезджан Наимова. Нека на 5-ти октомври гласуваме с бюлетина №13,апелира тя.

Роден съм в този град и не искам да го напускам, каза третият в листата Владимир Делчев. Той е инженер, но не работи по специалността си, защото предприятията са закрити. Неговата борба е ББЦ да влезе в управлението, да работи за възраждането на тези предприятия и да има нови работни места.

По време на срещата беше представена и листата на ББЦ в област Кърджали:


1. Радка Николова Коджабашева

2. Росен Петров Петров

3. Владимир Делчев Делчев

4. Тезджан Феймиева Наимова

5. Красимир Кирчев Петров

6. Феим Хабиб Мендерес

7. Ангел Георгиев Карабашев

8. Галина Стоянова Станева

9. Лидия Методиева Иванова