Новини

Адвокат Дяков: Влизаме със самочувствие на местния вот в Пловдив

Структурата на ББЦ в града ще се готви усилено за изборите, коментира председателят й Атанас Панчов

Структурата на партия „България без цензура“ ще се готви усилено за предстоящите местни избори. Партията се е изчистила. В нея са останали хора, готови да работят за съгражданите си и постигането на целите, които ББЦ си бе поставила в програмата. Това каза председателят на местната структура Атанас Панчов по време на интервю за пловдивската телевизия DCTV.

Ще направим сериозна подготовка, с разговори, срещи и дискусии. Ще имаме кандидати за кмет във всички райони на Пловдив. Обсъждат се различни личности. Готвим и листа от изявени пловдивчани за общински съветници“, обясни Панчов. Той уточни, че ББЦ-Пловдив води разговори с няколко организации и граждански сдружения за съвместно участие в местния вот и бе категоричен, че няма да се водят разговори с ГЕРБ и ДПС.

Панчов обясни, че в момента в ръководството на партията в Пловдив са хора с голям опит -  негови заместници са Георги Григоров, Димо Желязков, които са били зам.-кметове на Пловдив, Марина Иванова – преподавател в Пловдивския университет и световна шампионка Тезджан Наимова.

Председателят на ББЦ-Пловдив съобщи, че адвокат Дяко Дяков, който също беше гост в студиото, е номиниран за водач на листата в Пловдив и за зам.-председател на партията на национално ниво.

„За мен това е голяма чест и отговорност, че пловдивските структури ми гласуват това доверие“, заяви Дяков. Той определи като оздравителен процес за „България без цензура“ напускането на досегашните зам.-председатели. „В момента в ББЦ членуват изцяло идеалисти, които гледат на политиката като начин за решаване на проблемите на хората, а не като начин за лично облагодетелстване“, коментира Дяков.

„Влизаме със самочувствие на тези местни избори, защото резултатите, които постигнахме на предишните избори в Пловдив, бяха много силни. На европейските избори имаме 11 300 гласа, а на парламентарните - 8 300. Това означава, че пловдивчани ни гласуват доверие, защото ние бяхме партията, която иска да промени политическата система. Надяваме се пак да ни гласуват доверие“, заяви Дяков.

Той съобщи, че за кандидатурата за кмет на Пловдив от ББЦ се коментират няколко имена – неговото, това на председателя Атанас Панчов, както и гражданска кандидатура, която да не е политически обвързана.

„Ще имаме силна листа с известни имена от различни съсловия – юристи, професори, инженери, спортисти. Това ще бъде листа, отворена към проблемите на Пловдив, а те са много – строителството на втория гребен канал, вътрешнокварталните улици на града, високите местни данъци и такси. Ще дискутираме върху реалните проблеми на града и се надявам  пловдивчани да ни припознаят като носители на реалната промяна в българската политика“, посочи адв. Дяков.

От ръководството на ББЦ в Пловдив обясниха още, че сред проблемите на града, които ще бъдат дискутирани по време на кампанията, са състоянието на тепетата, на стадиона на Пловдив, недостигът на места в детските градини. „Ще направим позитивна кампания, насочена към проблемите на града“, категорични са Дяков и Панчов.

Председателят на местната структура подчерта, че пловдивчани трябва да се запитат каква е цената на постигнатото в момента благоустрояване на града и дали то е на необходимото качество. „Улица „6-и септември" се разкопава, а преди 3 години бяха вложени огромни средства за ремонта й. Около милион се дадоха за една отсечка от 100 метра с прословутия паметник с фонтана на водната палата. Няма ли някой да се поинтересува на каква цена се правят всички тези ремонти?“, запита Панчов.

Той посочи, че на кмета Тотев му е лесно да хвърля пари, за да има показност, че нещо прави за града, особено, когато средствата му се предоставят от държавата, но в същото време във вътрешните улици на Пловдив не се стъпва.