Новини

"Евромайки" с три нови структури в Североизточна България

"Евромайки" учредиха три нови структури в Североизточна България. От днес те имат свои организации в Провадия, Каспичан и Нови пазар. "Евромайки" е стабилна кауза и не само, че няма разцепление в нейните редици, но тя се и разраства, доказателство за това са създадените днес три нови структури, коментира зам.-председателят на формацията Даниела Колева.

В Нови пазар учредители на новата структура станаха 40 жени. За техен председател те избраха Радостина Стоянова. Тя е завършила Шуменския университет и е майка на 3 деца. Жените от града поставиха на преден план проблемите на семействата с деца с увреждания. Майка на такова дете се оплака, че рожбата й е със 100% увреждания, а не може да стане негов личен асистент. На дневен ред бяха поставени и проблемите с детските градини и многото несправедливостите в социална система.

В Каспичан за председател делегатите определиха Дарина Благова, а в Провадия – Русалина Ангелова, майка на близнаци и икономист.

Жените от Провадия напълно застанаха зад каузата на "Евромайки" детски надбавки да се получават от всички семейства. Те натовариха зам.-председателят на формацията Даниела Колева и председателя на варненската структура Живка Иванова да бъде повдигнат въпроса в следващия парламент. Жените не са съгласни едни да бъдат дискриминирани и само част от тях да получават надбавки. Според тях или трябва да има за всички, или подоходният критерий да е поне на база нетен, а не брутен доход. За това зам.-председателят Даниела Колева вече получи подкрепа от омбудсмана Константин Пенчев, с когото се срещна в края на пролетта.