Новини

„Евромайки“ е запазена марка на ББЦ

Опитите на политически „калинки“ да присвоят името и идеите на организацията са обречени

Политически „калинки“ и псевдо десни политици се опитват да узурпират "Евромайки" в последната седмица от предизборната кампания. Името "Евромайки" е запазена марка на женската организация към ПП "България без цензура" в Патентното ведомство на Република България. Всякакви опити каузата и идеята на "Евромайки" да бъдат приписвани на един човек, каквато е изтеклата информация, че на 27.09 ще бъде учредено сдружение с това име, изглеждат несериозни, повърхностни и задкулисни, защото те са мисия на най-голямата женска политическа организация в България.

„Евромайки“ е марка, интелектуална собственост на „България без цензура“, така че всеки опит да се открадне парченце от идеята е незаконен и обречен, заяви председателят на Контролния съвет на ББЦ и кандидат за народен представител Мария Календерска. „Всичко, което мога да кажа за Калина Крумова, която разбирам, че се опитва да учреди сдружение с такова име, е свързано с пари, любов и политика в много странна комбинация. Не бих искала да накърнявам доброто й име, доколкото то е такова, мога само да кажа, че „Евромайки“ е „дете“ на Николай Бареков и „България без цензура“. Калина беше поканена да участва в развитието на проекта. Вярвам, че нейното излизане ще даде нов тласък и свежа глътка въздух на всички, които очаквахме от „Евромайки“ повече. Да дръзнеш да откраднеш нещо работещо по подобен безпардонен начин е все едно да откраднеш детето от майка му. Детето никога няма да ти го прости!“, коментира Календерска. „Предполагам, че Калина разчита на приятелството си с бивши управляващи, за да си представи, че някой съд ще регистрира сдружение с чуждо и патентовано име в разрез с всички правови разпоредби. Има писани и неписани закони и ние ще се уповаваме на тях“, посочи кандидат-депутатът.

След напускането на Калина Крумова, Изпълнителният съвет на ББЦ, по предложение на председателя на ПП ББЦ Николай Бареков, определи временно изпълняващ длъжността председател на женската организация "Евромайки" да заеме досегашният зам.-председател Даниела Колева.

Крайно време е правораздаващите органи да сложат край на порочната практика всеки, който реши да напусне дадена организация, да си присвоява и злоупотребява с името й. Всеки опит да бъде открадната идеята на „Евромайки“, ще си остане бледо, незаконно копие на оригинала. Женската организация към ББЦ през последната година създаде структури в цялата страна и нито една от тях не последва хората, които предадоха „Евромайки“. Организацията се държи като юмрук и това е доказателство за стабилността й, категорична е Даниела Колева.