Кои сме ние

Личности

Георги Балабанов

Георги Балабанов

Длъжност: Председател на общинска организация
Регион: Сливен
Длъжност: Член на Националния съвет на регионите
Регион: България
Контакти:
Обща информация:

Георги Великов Балабанов е роден на 3 юли 1978 година във възрожденския град Котел, област Сливен. Завършва средно образование в Електротехникум „Мария Склодовская Кюри” Сливен през 1997 година. През 2003 година се дипломира със специалност „Агро-бизнес” в Университета за национално и световно стопанство София. Притежава квалификация по счетоводство и контрол.

Геори Балабанов започва трудовата си дейност в Електроразпределение, клон Сливен на длъжност „Инспекция и поддръжка на ел.съоръжения”. Работи в електроразпределителното дружество от 1999 до 2003 г. Възхода в кариерата му започва през 2003 година, когато е назначен за финансов администратор на изключително иновативната нова текстилната инвестиция„Раумер България” АД.

Работи в дружеството до 2005 година, когато е назначен за управител на Едоардо Миролио ЕООД с основна дейност производство и търговия на вино и спиртни напитки на най-крупния италиански предприемач в България Едоардо Миролио.

 От проект, Балабанов развива компанията до една от водещите във винарския бизнес в България, която вече е широкоизвестна в редица страни от Азия,Европейския съюз,САЩ,Канада и Русия. Ролята му в развитието на предприятието минава през създаването и управлението на производствените мощности и сформиране и организация на търговски екипи. Заедно с екипът си успява да разработи и наложи на българския и световните пазари нови търговски марки и продукти на винарска изба „Едоардо Миролио”.

 Вината на компанията печелят редица награди на световни изложения от Франция до Сингапур. Балабанов работи във фирмата и до днес и продължава да налага българските марки вина на световните пазари.

Георги Балабанов е един от основателите на ПП “България без цензура”. Член е на Изпълнителния съвет на партията и е представител на бизнеса и регионите. Родителите му са общински служители. Женен с две деца.Говори свободно Италиански,Английски и Руски.

 

 

Кои сме ние

Всички лица
Стани член

Попълнете заявлението и го изпратете до най-близката районна или общинска организация.